Vastuullinen kesäduuni 2017

HOK-Elanto tarjoaa kesätyö- tai harjoittelupaikan vuosittain noin 2000 nuorelle.

HOK-Elanto osana S-ryhmää ja Henkilöstöpalveluyritys Opteam ovat molemmat Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjan pääyhteistyökumppaneita.

Kampanjan tarkoituksena on tarjota 14-29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja ja mahdollistaa hyvä kesätyökokemus niin kesätyöntekijöille kuin työnantajayrityksille. "Opteam on hyvä kumppani hoitamaan osaa massiivisesta 2000 nuoren rekrytoinnista", toteaa HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen. Opteam rekrytoi HOK-Elannolle yli 300 nuorta kesätyöntekijää kaupan alan tehtäviin.

Vuonna 2017 kesätyöntekijöiden perehdyttämiseen on haluttu satsata aiempaa enemmän. "Vastuullisina kesätyönantajina meille on tärkeää kehittää rekrytointiprosessiin, perehdyttämiseen, viestintään ja palautteenantoon liittyviä asioita yhdessä nuorten kanssa. Olemme tutustuneet aiempien vuosien kesätyöntekijöiden Vastuullinen kesäduuni -palautteeseen ja luoneet tänä vuonna yhdessä Jollas Instituutin kanssa erityisen mobiilin perehdytysmallin, joka tarjoaa digitaalisia työkaluja hyödyntävän perehdytyksen heti sen jälkeen, kun työsopimus on allekirjoitettu", HOK-Elannon henkilöstön kehittämispäällikkö Minnastina Miettinen ja Opteamin HRD-asiantuntija Jarno Kujanpää kertovat. 

Rekrytointi ja perehdyttäminen ovat vasta alkua siihen, millainen kesätyökokemus lopulta syntyy. Työntekijäkokemukseen vaikuttaa suuresti työkaverit, lähiesimiestyö ja toimipaikan asiakaskunta. "Satsaamalla rekrytointiin ja perehdyttämiseen haluamme helpottaa toimipaikkojen työtä ja antaa näin mahdollisuus keskittyä kesätyöntekijöiden vastaanottamiseen ja varsinaiseen työhön perehdyttämiseen paremmin", sanoo Antero Levänen.

Samaa tuumaa myös Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen: "Nopeasti muuttuvassa työelämässä on tärkeää hyödyntää yhteistyön tuomia mahdollisuuksia ja huomioida entistä paremmin kesätyöntekijäkokemus kokonaisuutena".

Miettisen ja Kujanpään mukaan monille nuorille kesätyöpaikka voi olla ensimmäinen mahdollisuus tutustua kunnolla työelämään. Tällöin korostuu erityisesti työnantajayrityksen kyky huolehtia nuoren työntekijän työelämätaitojen kehittämisestä nuoria puhuttelevalla tavalla. Nuorten kokemuksista halutaan oppia ja siksi kesätyön päättyessä lähetetään palautekysely, jossa tiedustellaan muun muassa nuoren kokemuksista sekä halusta jatkaa töitä suoraan HOK-Elannossa tai Opteamin kautta.

Vuoden 2017 Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat HOK-Elannon (S-ryhmä) ja  Opteamin lisäksi TAT, T-Media, Sonera, Nokia, Destia, S-Ryhmä ja Oikotie. Yhteensä kampanjaan osallistuu noin 360 vastuullista kesätyönantajaa, jotka tarjoavat yli 50 000 kesätyöpaikkaa.

Lähde: HOK-ElantoPäivitetty/Updated: 12.06.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.