Vastuullinen kuluttaminen on ihmisten vastaisku tyhmille poliittisille päätöksille

Kun suomalainen alusvaatebrändi ilmoittaa haluavansa tyhjentää meret muoviroskasta kalsari kerrallaan, on helppo hymähtää suuruudenhullulta kuulostavalta idealle.

the other danish guyn perustaja ja toimitusjohtaja Tommi Lähde on kuitenkin tosissaan: "Jos oikeasti haluaa saada aikaan ison muutoksen, siitä on tehtävä kaupallista", alleviivaa Lähde.

Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulussa väitöskirjaansa yritysvastuusta ja vastuullisesta kuluttamisesta valmisteleva Sonja Lahtinen vahvistaa Lähteen pohdinnat: "Eettinen kuluttajuus on yksi modernin kuluttamisen muoto. Vastuullisten brändien tuleminen markkinoille tekee valveutuneille kuluttajille helpommaksi parempien tekojen tekemisen kestävämmän tulevaisuuden puolesta", Lahtinen avaa. 

"Viime aikaiset poliittiset käänteet saattavat lisätä kuluttaja-kansalaisten tarvetta vahvistaa ja hyödyntää omia vaikuttamismahdollisuuksiaan sekä omaan että maapallon tulevaisuuteen. Omaan tutkimukseeni viitaten yritykset ovat avainroolissa vastuullisen kuluttamisen valtavirtaistumisessa, ja tulevaisuudessa toivoisin näkeväni yhä enemmän suomalaisia brändejä, jotka tunnistavat tämän roolin, haluavat kantaa sen mukana tulevan vastuun."

YK:n arvion mukaan tarvitsemme yhteensä kolmen maapallon luonnonvarat käyttöömme vuoteen 2050 mennessä, mikäli kuluttaminen jatkuu nykyisellä vauhdilla ja nykyisessä muodossaan. 

"Vastustan kertakäyttökulttuuria ja vaikka alushousujen ei ole tarkoitus kestää isältä pojalle, laadun pitää olla premium-plus. Vastuulliselle kuluttajalle hinta on ongelma vain, jos arvo puuttuu", Lähde painottaa. the other danish guyn vaatteet tehdään kierrätetystä nylonista, jonka valmistamiseen on käytetty muun muassa valtameristä kerättyjä hylättyjä kalaverkkoja.

Lähde: STT


Päivitetty/Updated: 13.07.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.