Uudessa tv-sarjassa etsitään viimeisiä uhanalaisia eläimiä WWF:n kanssa

Maailman uhanalaiset lajit tuodaan ensi syksynä suomalaisten koteihin 8-osaisen Villien jäljillä -tv-sarjan kautta.

Sarjassa näyttelijä Pirjo Heikkilä ja luontotoimittaja Kimmo "Norppauimari" Ohtonen lähtevät etsimään merkkejä maailman uhanalaisista eläimistä Himalajalle, Borneon viidakkoon, arktisille Huippuvuorille ja Suomen Saimaalle. Ohjelman tavoitteena on lisätä tietoutta lajien ahdingosta ja pysäyttää uhanalaisten lajien kuoleminen sukupuuttoon. Heikkilän ja Ohtosen tehtävä on vaikea: monet uhanalaisista eläimistä ovat todella harvinaisia, ja niiden löytämiseen tarvitaan eläinten käytöstä ja reviirejä hyvin tuntevien paikallisten WWF-oppaiden lisäksi kosolti onnea. Heikkilän ja Ohtosen luontokokemukset ovat hyvin erilaisia, ja se mahdollistaa samaistumisen tunteen hyvin erilaisille katsojille.

"En ole mikään retkeilijäihminen, mutta haluan nähdä, miten selviän erilaisissa ja haastavissa olosuhteissa. Tämä on vähän erilaista kuin se, että istun läppärillä teekuppini kanssa ja ideoin sketsejä ikkunasta tuijotellen. Eniten odotan eläinten kohtaamista. Rakastan seurata eläimiä ja luulen, että minulta lähtee taju, kun näemme niitä. Eniten pelkään, että eksyn retkikunnasta ja jään ikuisiksi ajoiksi yksin Himalajan vuoristoon, enkä enää ikinä pääse takaisin Suomeen. Toiseksi eniten pelkään punkkeja, ja muita öttiäisiä. Pelkään myös sitä, että saan ripulikohtauksen tai että tulen kipeäksi ja olen sitten väsynyt ja äreä muille", Pirjo Heikkilä summaa ajatuksiaan ennen sarjan kuvauksia.

TV:ssä ensi vuonna esitettävä Villien jäljillä -sarja yhdistää viihdettä, komediaa, luontodokumenttia ja matkaohjelmaa. Sarja on ajankohtainen, koska WWF:n ja YK:n yhteisenä tavoitteena on pysäyttää uhanalaisten lajien kuoleminen sukupuuttoon.

Lähde: WWF


Päivitetty/Updated: 30.11.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.