Koulu goes digi

Yli 50 digitaalisesta oppimisesta innostunutta startupia esitteli digitaalisia oppimissovelluksiaan ensimmäistä kertaa järjestetyssä Slushin sivutapahtuma XcitED17:ssä.

Koulutuksen ja teknologian niputtaminen on yksi lähitulevaisuuden kuumista aloista ja sijoituskohteista, summasi Skypen perustaja Niklas Zennström Slushissa 30.11. Tämä näkyi myös tämän vuoden Slushin ohjelmistossa.  Ensimmäistä kertaa järjestetty sivutapahtuma XcitED17 keräsi yhteen yli tuhat koulutuksen tulevaisuudesta kiinnostunutta yrittäjää, sijoittajaa ja ammattilaista.

Yksi mukana olleista oli suomalainen Mehackit. Mehackit haluaa innostaa ja kannustaa nuoria teknologian pariin. Ja parhaiten se onnistuu, kun lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan ja rakentamaan itse, uskoo Chief product officer Mikko Eloholma Mehackitista.  - Olemme yhdistäneet luovat teknologiat sekä käsityömäisen tee-se-itse-asenteen ja estetiikan, Eloholma kiteyttää.

Mehackit tarjoaa kouluille, etenkin lukioille ja yläkouluille, kursseja, joissa robotiikkaan ja ohjelmointiin tutustutaan eri näkökulmista. Kursseilla pääsee itse muun muassa rakentamaan ja ohjelmoimaan robotteja ja elektroniikkaa sekä ohjelmoimaan musiikkia ja grafiikkaa.  - Meiltä tulee opettaja, joka vetää kurssin. Samalla koulutamme myös koulun oman opettajan hyödyntämään näitä menetelmiä jatkossa, Eloholma kertoo.

Slushin yhteydessä lanseerattu Kokoa Standard -palvelu on käyttäjille ilmainen sivusto, josta opettajat, vanhemmat ja oppijat itse voivat helposti löytää globaalin oppimissovellustarjonnan parhaat tuotteet. 

Lähde: TEK


Päivitetty/Updated: 01.12.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.