Moni epäili: "Eivät suomalaiset lähde tällaiseen" - Toisin kävi! Suomi sai kansalta tuhansia lahjoja ja juhlia

Tyytyväisimpiä juhlintaan ovat olleet 15-24-vuotiaat nuoret.

Satavuotiaan Suomen juhliminen on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tehdä pieni tai suuri teko ja samalla antaa lahja Suomelle, opastetaan juhlavuoden verkkosivuilla.  Moni kansalainen on näin tehnyt, sanoo juhlavuodesta vastaava pääsihteeri Pekka Timonen.

Tampereen yliopistollisen sairaalan vastasyntyneet saivat sinivalkoisia pipoja, Kainuussa tänä vuonna syntyneet neulottuja lahjapeittoja. Myös presidentti Sauli Niinistö muisti vauvoja. Itsenäisyyspäivänä syntyvät saavat presidentiltä onnittelukirjeen sekä Marttaliiton valmistamat sukat, myssyn ja tumput.

Neuletöitä lahjoitettiin myös veteraaneille. Suomalaiset väkersivät villasukkia, joita toimitettiin ympäri maata. Mutta juhlavuosi on kansalaisten osalta muutakin kuin neulepuikkojen kilinää. Noin 600 000 suomalaista on järjestänyt tai organisoinut jotain juhlavuoden ohjelmaa. Suomalaiset ovat osallistuneet juhlavuoteen "kaikkia odotuksia laajemmin", Timonen sanoo.

Tilastokeskuksen syyskuun lopussa toteuttaman mielipidemittauksen mukaan neljä viidestä suomalaisesta pitää juhlavuoteen osallistumista tärkeänä. Positiivinen suhtautuminen juhlahumuun on vahvistunut kaikissa ikäryhmissä kahden vuoden aikana. Tyytyväisimpiä ovat 15-24-vuotiaat nuoret. Se on Timosen mukaan yllättävää. Puolitoista vuotta sitten nimenomaan nuorilla oli vähiten myönteisiä odotuksia juhlavuodesta.

Pääsihteeri on tyytyväinen suomalaisten osallistumiseen ylipäätänsä. Noin 600 000 suomalaista on järjestänyt tai organisoinut jotain juhlavuoden ohjelmaa. Se on noin kymmenen prosenttia Suomen väkiluvusta. "

Juhlavuoden ohjelmistoa ei organisoinut perinteinen juhlatoimikunta. Kuka tahansa on voinut ehdottaa avoimessa haussa tapahtumaa ohjelmistoon. Hankkeita syntyi 5 000. Jos hankkeiden kaikki alatapahtumatkin lasketaan mukaan, puhutaan kymmenistä tuhansista tapahtumista.

Juhlavuodella oli kaksi tavoitetta. Sillä haluttiin vahvistaa sekä Suomen kansainvälistä profiilia, että yhteenkuuluvuuden tunnetta suomalaisessa yhteiskunnassa. Siksikin teema Yhdessä. Tillsammans. Together. "Juhlavuosi sisältää yhteisen hyvän tekemisen, johon liittyy asioita sekä toisillemme että Suomelle. Ja Suomihan olemme me."

Lähde: Suomen Kuvalehti


Päivitetty/Updated: 06.12.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.