Tänä vuonna luettu 2 231 350 uutista.
This year 2 231 350 news read.

Tonneittain laittomia kasvinsuojeluaineita poistettu Euroopan markkinoilta

Noin 360 tonnia väärennettyjä tai muuten laittomia kasvinsuojeluaineita löytyi 27 maan yhteisessä tehovalvonnassa keväällä 2018. 

Suomesta valvontahankkeeseen osallistuivat Tulli ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Suomesta laittomia kasvinsuojeluaineita ei löytynyt. Europolin ja Euroopan petostentorjuntaviraston (OLAF) koordinoimassa Silver Axe III -hankkeessa valvottiin laittomien kasvinsuojeluaineiden myyntiä ja maahantuontia samanaikaisesti 26 Euroopan maassa ja Australiassa.  Maahantuotavia kasvinsuojeluaine-eriä valvottiin 20 päivän ajan tehostetusti satamissa, lentokentillä ja maantierajoilla. Yhteistyössä olivat mukana myös Euroopan komissio, Interpol ja useat muut viranomaiset.

Laittomat kasvinsuojeluaineet ovat esimerkiksi väärennettyjä tai hyväksymättömiä valmisteita. Laittomat kasvinsuojeluaineet voivat olla terveydelle ja ympäristölle vaarallisia. Tällainen laiton kaupankäynti tukee talousrikollisuutta ja aiheuttaa taloudellisia tappioita yrittäjille.

Suomessa laittomien kasvinsuojeluaineiden valvontaa jatketaan, sillä niihin liittyy merkittäviä riskejä. Tukesin ylitarkastaja Lotta Kailan mukaan Suomessa käytetään jonkin verran laittomia kasvinsuojelu-aineita. Kyseessä ovat lähinnä valmisteet, joiden hyväksyminen on vanhentunut tai valmisteet, joita on tuotu muualta Euroopasta ilman lupaa.

Suomessa saa käyttää vain Tukesin hyväksymiä valmisteita, ja valmisteiden maahantuonti vaatii Tukesin luvan. Hyväksytyt kasvinsuojeluaineet löytyvät Tukesin verkkosivuilta https://kasvinsuojeluaineet.tukes.fi/.

Lähde: Tukes


Päivitetty/Updated: 19.09.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.